Nemačka industrija unapređuje svoje lance nabavke

Izvor: B92, 13.Feb.2024, 11:08

Nemačka industrija unapređuje svoje lance nabavke

Nemačka industrija nastavlja restrukturiranje lanaca snabdevanja, nastojeći da smanji rizik prekida poput onih iz prethodnih par godina.

Bezmalo tri petine domaćih firmi, njih 58 odsto, u anketi Ifo je navelo kako je prošle godine proširilo svoje lance nabavke i pronašlo nove dobavljače, navodi ekonmomskin institut Ifo.

U elektronskoj industriji taj udeo je dostigao 80 odsto, a trećina anketaranih firmi planira proširenje baze liferanata.

Andreas Baur >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iz Ifo je ocenio da "restrukturiranje lanaca snabdevanja nemačke industrije i dalje ide punim parom, uprkos osetnom popuštanju smetnji i uskih grla pri nabavci materijala".

Prema istraživanju Ifo, 45 odsto industrijskih preduzeća je 2023. povećalo i rezerve u skladištima, mada to ubuduće planira samo jedno u osam.

Još 44 odsto firmi je poboljšalo kontrolu lanaca snabdevanja, a u automobilskoj industriji 34 odsto je počelo i samo da proizvodi poluproizvode koje je prethodno kupovalo od liferanata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.