Nemačka daje kredit kupcima Opela

Izvor: B92, 21.Avg.2009, 11:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka daje kredit kupcima Opela

Berlin -- Nemačko ministarstvo privrede je spremno da obezbedi 4,5 milijardi evra kredita kanadsko-ruskom konzorcijumu Magna za preuzimanje Opela.

Zamenik nemačkog ministra privrede Johan Homan rekao je da je nemačka vlada obavestila "Dženeral motors" (GM) da će preuzeti čitav teret neophodnog kreditiranja u nastojanju da se izbegnu dugački pregovori sa drugim evropskim zemljama u kojima posluju Opelove fabrike, u okviru konzorcijuma GM-Evropa.

Nemačka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vlada je time ponovila da prednost u kupovini Opela daje konzorcijumu koga čine kanadski proizvođač auto-delova Magna i ruska banka Sberbank, u odnosu na drugog ponuđača, korporaciju "RHJ interenešnel" sa sedištem u Briselu.

Homan, član nemačkog pregovaračkog tima za Opel kaže da će se, pored 1,5 milijardi evra već datih Opelu, federalna vlada i četiri nemačke pokrajine u kojima Opel ima fabrike, udružiti i zajedno ponuditi preostalih tri milijarde evra.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.