Nemačka: Nestle kažen sa 20 mil. €

Izvor: B92, 27.Mar.2013, 19:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka: Nestle kažen sa 20 mil. €

Bern, Minhen -- Filijala kompanije Nestle u Nemačkoj mora da plati kaznu od 20 miliona evra zbog nelegalnog udruživanja u kartel i dogovaranja cena.

Još veći iznos kazne određen je njenim konkurentima, kompanijama Kraft Fuds, Uniliver i Dr. Etker koje su sve zajedno iz istog razloga bile kažnjene i u 2011, sa 38 miliona evra, piše švajcarski list 24 sata.

Tom prilikom Nestle je dobio umanjenje kazne zbog saradnje sa vlastima, podseća list.

Prema saopštenju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Kancelarije za zaštitu konkurencije, Nestle je načinio prekršaj zbog dogovora sa trgovcima o povećanju cena, posebno konditorskih proizvoda, pića i smrznutih pica.

Kancelarija takođe osuđuje i kartelski sporazum između kompanija Nestle i Kraft koji je rezultirao povećanjem cena instant kapućina.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nestle kažnjen sa 20 miliona evra

Izvor: Akter, 27.Mar.2013

Filijala kompanije Nestle u Nemačkoj mora da plati kaznu od 20 miliona evra zbog nelegalnog udruživanja u kartel i dogovaranja cena

Nastavak na Akter...

Nestle kažen sa 20 mil. €

Izvor: Capital.ba, 28.Mar.2013, 08:15

BERN, MINHEN, Filijala kompanije Nestle u Njemačkoj mora da plati kaznu od 20 miliona evra zbog nelegalnog udruživanja u kartel i dogovaranja cijena. Još veći iznos kazne određen je njenim ..

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.