Nema rezervi: Snabdevanje energentima je na ivici

Izvor: B92, 12.Nov.2023, 14:40

Nema rezervi: "Snabdevanje energentima je na ivici"

Direktor kompanije RVE Markus Veber, izjavio je da je ta zemlja u mnogo boljoj poziciji nego pre godinu dana, ali da je snabdevanje energentima na ivici.

Energetska kompanija RVE je najveći proizvođač električne energije u Nemačkoj.

"Nemačka je definitivno u boljoj poziciji nego pre godinu dana. Skladišta gasa su puna do vrha, a u međuvremenu smo izgradili infrastrukturu za uvoz tečnog gasa. Međutim, još se ne možemo osećati potpuno bezbedno", rekao je Veber >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u intervjuu za list "Frankfurter algemajne cajtung".

On je ocenio da gas iz skladišta nije dovoljan i da su Nemačkoj potrebne stalne isporuke gasa kako bi prebrodila ovu zimu.

"U normalnoj zimi ne bi trebalo da bude problema. Međutim, s obzirom na to da u sistemu nema rezervi, kritične situacije mogu da nastanu u ekstremno hladnim zimama. Nemačko snabdevanje energentima je na ivici", upozorio je Veber.

Prema njegovim rečima, uvek je dobro štedeti gde god je moguće, ali je istakao da neće biti biti potrebne nikakve drastične mere za predstojeću zimu.

"Verovatno će biti nekih mera u pojedinim danima i u pojedinim regionima tokom izuzetno hladne zime", rekao je prvi čovek RVE.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.