Izvor: Blic, 06.Okt.2001, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nema povišice za sve

Nema povišice za sve

BEOGRAD- Božidar Đelić, republički ministar finansija, izjavi je za ' Blic' da linarenog povećanja plata radnicima 'Kolubre' i EPS-a neće biti. - Niti ja niti Vlada , nemamo ništa protiv rudara. Mi želimo da oni koji mnogo rade i koji rade na teškim poslovima budu adekvatno plaćeni. Međutim, radi se o specifičnoj sitaciji, plate u EPS-u i Kolubari su 70 odsto veće od prosečne plate u republici. I nema govora o linearnom povećanju plata. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Želimo da u ovim preduzećima dođe do restruktiranja i tome su već ranije započeti pregovori. Ali, ne može neko ucenjivati Vladu samo zato što raspolaže resursima koji su od državnog značaja. Ja sam iznenađen jer kako se približavao 5.oktobar zahtevi rudara su se menjali i sada se sasvim različiti od dogovora koji smo postigli u septembru. Mi jesmo podigli cenu struje, ali to ne znači da taj novac automatski treba da se prelije u plate- kaže Đelić

On je istakao da se u njegovoj nadležnosti samo javna preduzeća, tako da o zahtevima rudara iz drugih rudnika u odgvor treba da ministara energetike.

On nije želeo da komentariše izjave premijera i ministra poljoprivrede, da iza štrajka stoje politički razlozi.

- Ja sam čovek činjenica- kaže Đelić

T.A.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.