Izvor: B92, 21.Sep.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nema poskupljenja struje

Beograd -- Ministarstvo energetike podržaće zahtev EPS-a da struja u Srbiji od 1. oktobra poskupi za 10% i da za isti iznos bude smanjen PDV.

Upravni odbor EPS-a zatražio je poskupljenje struje i istovremeno smanjenje PDV-a za 10% čime sadašnja cena jednog kilovata ne bi bila promenjena. Iz EPS-a je saopšteno da je poskupljenje struje neophodno kako bi kompanija pokrila gubitak od 2,7 milijardi dinara i pripremila se za zimsku sezonu.

Kako saznaje B92, Ministarstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << finansija neće dozvoliti povećanje cene struje. Takođe, Ministarstvo neće prihvatiti ni predlog da PDV bude smanjen za 10 odsto.

Istovremeno iz Vlade je najavljeno da će zbog skoka cena nafte na svetskom tržištu doći do uskladjivanja cena na domaćim pumpama. To poskupljenje gotovo odmah će osetiti Beogradjani koji se voze taksijem.

Kako je saopšteno nove cene taksi usluga biće više za 17.9%.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.