Nema kraja: Propao još jedan poznati trgovački lanac

Izvor: B92, 29.Mar.2023, 20:03

Nema kraja: Propao još jedan poznati trgovački lanac

Još jedan poznat trgovački lanac je morao da pokrene stečaj.

Trgovac cipelama Reno je prezadužen. Pogođeno je najmanje 180 poslovnica u Nemačkoj i oko 1.000 radnih mesta.

Kako javlja "Wirtschaftswoche", Reno Schuhcentrum GmbH je podneo zahtev za stečaj. Dana 28. marta 2023. okružni sud u Hamelinu naredio je preliminarni stečajni postupak.

Maloprodaja obuće ima oko 300 poslovnica u Evropi i oko 180 lokacija u Nemačkoj. Ukupno je oko 1.000 radnih mesta >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pogođeno stečajem. Reno je drugi najveći trgovac cipelama u Nemačkoj nakon Deichmanna.

Podneseni zahtev za nelikvidnost očigledno utiče samo na nemačke grane – ne i na sestrinske kompanije u Austriji i Švajcarskoj.

Posrnuli lanac cipela tek je pre šest meseci dobio novog vlasnika. Krajem septembra HR Grupa prodala je maloprodaju obuće kompaniji cm.sports GmbH u saradnji s GA Europe.

Ali koliko je stanje u kompaniji loše? Web shop trenutno nije dostupan.

"Naša onlajn trgovina trenutno nije dostupna. Molimo vas za razumevanje i uskoro ćemo vam se obratiti s novostima" piše na web stranici "reno.de".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.