Nekvalifikovani potopili „Aquanu“

Izvor: Capital.ba, 22.Jan.2021, 12:38

Nekvalifikovani potopili „Aquanu“

BANJALUKA – Značajan broj od 60 radnika zaposlenih u javnom gradskom preduzeću „Aquana“ u Banjaluci nije kvalifikovano za poslove na kojima su angažovani, što kritičari smatraju jednim od razloga koji su doprinijeli finansijskoj dubiozi u kojem se ovo preduzeće nalazi. FOTO: Aquana Imena svih zaposlenih u gradskim preduzećima, institucijama i ustanovama Banje Luke od danas su dostupna javnosti, a kada je riječ o ovom preduzeću vidljivo je kako su na pojedinim radnim mjestima zaposleni >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << radnici čije obrazovanje nema nikakve veze sa onim što rade. Tako je na primjer rukovodilac službe nabavke, prodaje i marketinga po zanimanju diplomirani fudbalski trener. Na mjestu knjigovođe zaposlen je ugostiteljski tehničar, a blagajnik je završio za hemijskog tehničara. Poslovni sekretar zaposlen u Službi za opšte poslove je nastavnik istorije i geografije koji je svoje zvanje stekao na Filozofskom fakultetu u Banjaluci. Takođe, kako se može vidjeti iz objavljenih spiskova, pojedini radnici su bili prekvalifikovani za određene poslove. Tako je na primjer šef kuhinje diplomirani ekonomista dok je na prodaji karata bio angažovan inženjer organizacije i menadžmenta. Podsjećamo, zbog finansijskih problema radnicima se kasni u isplati nekoliko plata, a nedavno je i Poreska uprava Republike Srpske zbog dugovanja blokirala račune „Aquane“. Direktor preduzeća Vedran Mitrović je nedavno podnio ostavku, ističući da je to uradio pod pritiskom i prijetnjama gradonačelnika, što je Draško Stanivuković demantovao. Iz Gradske uprave Banjaluka su poručili kako će praksa transparentnog rada i dalje biti nastavljena. „Osim podataka o zaposlenima, uskoro će biti objavljeni i podaci o trošenju  javnog novca, kako bi građani znali kako se i na šta troši njihov novac. Napominjemo da će se tehničke stvari, kada su ovi podaci u pitanju, dopunjavati i popravljati u narednom periodu, kako bi građani imali što jednostavniji uvid u ove podatke“, poručili su iz Gradske uprave. CAPITAL: Dejan Tovilović Чланак Nekvalifikovani potopili „Aquanu“ се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Objavljena imena zaposlenih u banjalučkim gradskim preduzećima

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Jan.2021

BANJALUKA - Imena svih zaposlenih u gradskim preduzećima, institucijama i ustanovama Banjaluke od danas su dostupna javnosti.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.