Izvor: B92, 06.Jan.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neke banke skuplje naplaćuju usluge

Beograd -- NBS objavila da neke poslovne banke nisu smanjile cene usluga za 20 odsto, iako je od 1. januara ukinut porez na promet.

Neke banke su zbog ukidanja tog poreza od 20 odsto snizile cene usluga, dok druge to nisu učinile, što znači da "poresko oslobađanje nameravaju da pretvore u zaradu na štetu svojih komitenata", navodi se u saopštenju.

Uz napomenu da su cene bankarskih usluga element poslovne politike i tržišne konkurencije, NBS je građane upozorila da prilikom odlučivanja za banku čije će usluge koristiti, pored kamatnih stopa, obrate pažnju i na visinu provizija koje naplaćuju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.