Nekad ELP, sad pumpa NIS-a (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 05.Sep.2014, 16:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nekad ELP, sad pumpa NIS-a (FOTO)

Naftna industrija Srbije investirala je oko 250 miliona evra u razvoj maloprodajne mreže u poslednje tri godine, kaže generalni direktor NIS Kiril Kravčenko.

On je na otvaranju nove NIS-ove pumpe na autoputu kod Sava centra, rekao da je time početo ulaganje u benzinske stanice i u Beogradu. Kravčenko je dodao se to nije desilo ranije jer je bilo puno problema sa imovinskim pitanjima.

On je rekao da su nove gradske vlasti u Beogradu za pet meseci uradile više >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << nego što su prethodne za nekoliko godine, što je omogućilo da NIS realizuje svoju investiciju.

Kravčenko je najavio da će NIS u 2015. nastaviti rekonstrukciju benzinskih pumpi u glavnom gradu Srbije.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je da NIS i Grad Beograda i uspešno sarađuju i dodao da očekuje da će NIS nastaviti ulaganja u nove i moderne benzinske pumpe, jer čine da Beograd bude lepši i savremeniji.

U NIS-u su naveli je benzinska stanica kod Sava centra kupljena na tenderu i renovirana u skladu sa strogim ekološkim propisima, tako da ima separatore za prečišćavanje otpadnih voda, a rezorvoari za gorivo imaju dvostruki plašt za zaštitu podzemnih voda i zemljišta.

Kravčenko je rekao da sada, nakon rekonstrukcije i zahvaljujući dobrim proizvodima, novim servisima i gorivima NIS-a, kao što je ono Ultra D, očekuje da će ta pumpa moći da konkuriše najpoznatijim NIS-ovim benzinski stanicama, kao što su Zmaj 1 i 2.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Generalni direktor NIS-a je zahvalio gradonačelniku Beograda Siniši Malom i ostalom rukovodstvu grada Beograda za pomoć koju su pružili NIS-u po pitanju rešenje i imovinsko-pravnih problema u Beogradu vezanih za benzinske pumpe.

Kravčenko je u znak zahvalnosti uručio gradonačelniku Beograda i predstavnicima gradske uprave NIS-ovu lojaliti super karticu, kojoj će se, kako je najavio, za nekoliko meseca pridružiti još tri, četiri nova poslovna partnera.

Maloprodajna mreža NIS-a obuhvata više od 400 benzinskih stanica u Srbiji i zemljama regiona (Bosna i Hercegovina, Rumunija, Bugarska) i posluje pod dva brenda – NIS Petrol i Gasprom.

(Telegraf.rs / Beta)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.