Neispravnu robu prijavilo 617 potrošača

Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 08.Feb.2011, 07:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neispravnu robu prijavilo 617 potrošača

BEOGRAD - U Centar za zaštitu potrošača Ministarstva trgovine stiglo je u toku januara 617 prijava potrošača na neispravnu robu, što čini 25,9 odsto svih prijava od njegovog osnivanja, krajem marta prošle godine, saopštilo je Ministarstvo trgovine.

Najviše prijava 183 odnosilo se na garancije kod tehničkih proizvoda, što čini 29,66 odsto svih prijava. Zatim slede 73 prijave na kvalitet obuće i 62, koje su se odnosile na neispravnost tehničkih proizvoda, pre svega računara, >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << računarske opreme i mobilnih telefona.

Potrošači su uputili i 28 prijava zbog lošeg kvaliteta odeće i 24 zbog neispravnosti nameštaja, a žalbi na nameštaj bilo je 3,89 odsto od ukupnog broja.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.