Negujemo odlične odnose AP Vojvodine i Ruske Federacije: Privredna komora Vojvodine spaja privrednike 

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Okt.2020, 16:07

Negujemo odlične odnose AP Vojvodine i Ruske Federacije: Privredna komora Vojvodine spaja privrednike 

Predsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević istakao je da  saradnja komore Vojvodine sa komorom Nižnjeg Novgoroda datira od 2018. godine

U Privrednoj komori Vojvodine održana je onlajn konferencija pod nazivom "Održivi međuregionalni razvoj". Učesnici, članovi Privredne komore Vojvodine i Privredne komore Nižnjeg Novgoroda razmotrili su protekli period i uticaj kovida-19 na privredna kretanja.

kada je upravo u Privrednoj komori Vojvodine potpisan >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sporazum o saradnji. Prošle godine bili smo domaćini odličnog poslovnog foruma na kojem su se predstavile 22 kompanije iz Rusije istako je Vučurević i dodao da  je važno da se saradnja i razgovori u ovim okolnostima nastave u onlajn formatu.

Predsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević istako je da da je tokom prvih osam meseci ukupna robna razmena Vojvodine sa Ruskom Federacijom ostavrena u vrednosti od skoro 705 miliona evra.

Posebnu zahvalnost Vučurević je uputio Andreju Hripunovu, direktoru Trgovinskog predstavništva Ruske Federacije u Republici Srbiji što je i ovoga puta svojim prisustvom doprineo značaju razgovora naših komora i privrednika.

Direktor Trgovinskog predstavništva Ruske federacije u Republici Srbiji Andrej Hripunov izrazio je zahvalnost  predsedniku Privredne komore Vojvodine Bošku Vučureviću i Privrednoj komori na organizaciji foruma sa Nižnjim Novgorodom, kao i ranijih, sa ruskim partnerima ističući da je u uslovima pandemije ovo način i format za pregovore i razgovore o poslu i način da se razvije biznis. To znači istakao je Hripunov da ekomnomija ne može da stane već mora da dobije novi smer saradnje, a sve sa ciljem uspostavljanja kontakata među privrednicima.

S obzirom na činjenicu da je najznačajniji izvozni proizvod u Rusku Federaciju jabuka konferenciji su prisustvovali i privrednici koji imaju  plasman na rusko tržište.

Mitar Deurić, vlasnik kompanije "Atos Fructum" istakao je da su oni pre 10 godina počeli izvoz na rusko tržište, ali da u ovom trenutku izvoze i na druga, a od pre dve nedelje prve jabuke otišle su i na indijsko tržište. Voćnjak kompanije prostire se na oko 180 hektara na južnim padinama Fruške gore. Godišnje kompanija Atos nudi preko 10.000 tona jabuka.

Nikola Kotarac, direktor zemljoradničke zadruge "Voćar" iz Slankamena  koja je nastala udruživanjem 41 zadruge , istakao je da oni već 10 godina izvoze na rusko tržište kao i da su su zahvaljujući upravo tom izvozu izgradili voćnjake po svim standardima, iskazujući želju za još boljom saradnjom i novim ulaganjima.

Zamenik generalnog direktora komore Nižnji Novgorod Aleksandar Puškin istakao je tokom onlajn konferencije  da na osnovu svih dosadašnjih sporazuma imamo sjajne mogućnosti za produbljivanje saradnje i izrazio nadu da će naredna godina biti produktivnija i bolja za naše ekonomije.

Ekonomske pokazatelje u AP Vojvodini za prvih osam meseci kao i  uticaj pandemije prezentovala je Jelena Bjelanović, sekretar kabineta predsednika Privredne komore Vojvodine a izvozni potencijal Zoran Trpovski, sekretar Udruženja industrije Privredne komore Vojvodine.

U susret regionalnom poslovnom forumu koji će u Privrednoj komori Vojvodine biti organizovan 10. novembra u onlajn formatu Milan Stojanov, šef kabineta predsednika PKV uputio je poziv kolegama iz komore Nižnjeg Novgoroda kao i privrednicima da se prijave i učestvuju.

Postavljanjem komentara potvrđujete da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.