Nedimović: Više novca za stočarstvo

Izvor: SEEbiz.eu, 27.Dec.2018, 10:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nedimović: Više novca za stočarstvo

BEOGRAD - Budžet za subvencije u 2019. godini biće veći za skoro sedam milijardi dinara, kaže ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

- Najviše će biti izdvojeno za tovno govedarstvo, mlečno govedarstvo i stočarstvo, što je veoma bitno zbog izvoza mesa u Tursku, a otvaramo i druga tržišta. Kada je reč o osiguranju, ići ćemo na povećanje premija osiguranja za krajeve koji su izloženi rizicima sa 40 na 70%. To je mnogo novca više zahvaljujući merama fiskalne >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << konsolidacije - rekao je Nedimović za RTS.

On ističe da poljoprivrednici ne treba da brinu ni oko dalje isplate subvencija.

- Ove nedelje je 16.500 dobilo novac od osiguranja, a za mehanizaciju još 2.500 - kaže Nedimović.

Ministar je podsetio i da je posle gotovo deset godina Srbija dobila akreditovanu nacionalnu referentnu laboratoriju za ispitivanje kvaliteta mleka, što proizvođačima omogućava da informaciju o kvalitetu svog mleka dobiju direktno od državne laboratorije. On napominje da je ova laboratorija otvarana još od 2009. godine, ali da je tek sada otvorena i da je time završen proces akreditacije, što je veoma važno za proizvođače.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.