Nedimović: Neće biti prodaje zemlje strancima

Izvor: N1 televizija, 08.Jul.2017, 09:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nedimović: Neće biti prodaje zemlje strancima

Jasan je stav Vlade po pitanju prodaje zemlje strancima. Neće biti prodaje zemlje strancima i to ćemo regulisati zakonom, poručuje ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

Branislav Nedimović rekao je gostujući u Dnevniku RTS-a da je stav Vlade Srbije jasan po pitanju prodaje zemljišta strancima.

"I u ekspozeu premijerke Brnabić i u ekspozeu prethodnog premijera Vučića jasno je stavljeno do znanja da će Srbija problem rešiti, a rešiće se liberalizacija >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << do 1. septembra. Ideja je da se ograniči liberalizacija, da ograničimo strancima dolazak do poljoprivrednog zemljišta", kaže ministar.

Dodaje da nije završena restitucija i da su problem svojine u odnosu državnog zemljišta prema privatnom.

"Mi ćemo postaviti ograničenja i neće biti problema. Neće biti prodaje zemlje strancima i to ćemo regulisati zakonom", poručuje Nedimović.

Kaže da se prethodnih šest meseci radi na tome da se utvrdi kuda ide malinarstvo u Srbiji i da nije bilo reči samo o ceni maline.

"Poljska je naš najveći konkurent na tržištu i nepoznanica je kakav je ove godine tamo rod. Kontradiktorni podaci stižu i najbolje je da proizvođači i otkupljivači odu tamo i vide kakva je situacija", napominje ministar.

Kaže da ne postoji berza kako bi mogla da se utvrdi cena maline.

"Važna je informisanost svih učenika u procesu, proizvođači nisu imali nikakve informacije kakva je cena. Nama je transparentan proces na prvom mestu. Tržište reguliše cenu proizvoda. Država učestvuje samo kao medijator i radili smo na procesu shvatanja šta treba raditi u budućnosti", objašnjava Nedimović.

Dodaje da država daje subvencije za voćarstvo i povrtarstvo.

"Za nabavku traktora koje subvencioniše država stiglo je 2.300 zahteva, a ima i oko 300 zahteva koji nisu validni. Do oktobra ćemo celu priču da zaokružimo", kaže ministar Nedimović.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.