Nedimović: Goveđe meso izvezeno u Kinu prvi put posle 30 godina

Izvor: RTS, 27.Sep.2018, 18:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nedimović: Goveđe meso izvezeno u Kinu prvi put posle 30 godina

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović rekao je za Radio Beograd da je upravo izvezen prvi kontejner goveđeg mesa i nusproizvoda od govedine iz Srbije u Kinu, što se nije desilo u prethodnih 30 godina.
Nedimović je u emisiji U središtu pažnje Prvog programa Radio Beograda rekao da je plan da svaki drugi ili treći dan po jedan kontejner odlazi u Kinu.

Ministar dodaje da će Vlada >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Srbije do kraja godine izaći sa novim programom podrške investicijama u prehrambenoj industriji.
Napominje da se afrička kuga svinja širi svetom i da su Vlada Srbije i Ministarstvo poljoprivrede preduzeli sve preventivne mere zaštite.
"Za sada je stvar pod kontrolom, ne mogu da garantujem da se neće pojaviti, preduzimamo mere i za to šta ćemo raditi ako se pojavi", istakao je Nedimović.  

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nedimović: Izvezeno goveđe meso u Kinu, prvi put posle 30 godina

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Sep.2018

Srbija je danas izvezla prvi kontejner goveđeg mesa u Kinu, što se nije desilo u prethodnih 30 godina, izjavio je danas ministar poljoprivrede Branislav Nedimović..."Plan je da svaki drugi ili treći dan po jedan kontejner odlazi u Kinu", rekao je ministar gostujući u emisiji "U središtu pažnje"...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.