Nectar sokovi prodiru u Kinu

Izvor: SEEbiz.eu, 14.Jun.2018, 09:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nectar sokovi prodiru u Kinu

NOVI SAD - Od plantaže, preko otkupa i prerade, do linije za punjenje, distribucije, rafa u prodavnici i čaše soka, svakodnevno prođu desetine tona voća u kompaniji Nectar. I tako već dvadeset godina, koliko je prošlo od otvaranja prvog pogona.

Obeležavanje jubileja, donelo je i nove proizvodne linije, puštanjem u rad nove najsavremenija Tetra Pak linije za proizvodnju dve vrste modernih i inovativnih "on the go" porcijskih pakovanja.

Na ovoj liniji puniće se >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << slim leaf i edge ambalaža od 0,2 i 0,25 litara. Zahvaljujući svom kompaktnom dizajnu, nova linija Tetra Pak A3/Compact Flex pruža maksimalnu fleksibilnost, omogućavajući kompaniji da rotira proizvodnju između različitih pakovanja.

Investicija u novu liniju iznosila je 1,5 mil EUR, i predstavlja dalji korak u razvoju najrazličitijih kategorija proizvoda u malim pakovanjima u skladu sa svetskim trendovima, rečeno je prilikom predstavljanja nove linije. Ovo je, kako je rečeno, samo jedna u nizu investicija kompanije.

- Prvi na tržište iznosimo slim leaf pakovanje. Takođe, prvi uvodimo edge pakovanje, koje nudi brojne mogućnosti i prednosti za potrošače. Nova linija značajno će proširiti kapacitete, kao i asortiman, što je najvažnije, kako bismo zadovoljili potrebe potrošača i njihove trendove ka bržem životu - kaže za eKapiju Mihailo Janković, izvršni direktor Nectar grupe.

U ovu ambalažu veličine porcije pakovaće se Nectar Family i Kids 100% voćni sokovi, namenjeni konzumiranju u pokretu.

- Kompanija Nectar već punih 20 godina trudi se da celom regionu ponudi nove, drugačije, inovativne i najvažnije - kvalitetne proizvode. U jubilarnoj godini poslovanja, naš fokus je na daljem razvoju i investicijama, koje će se u skladu sa planovima progresivno nastaviti i u budućnosti - izjavio je Mihailo Janković, generalni direktor Nectar grupe, prilikom predstavljanja nove linije.

Kompanije Nectar i Tetra Pak, inače, sarađuju već 19 godina.

Proizvodnja u Nectaru počela je 1998. godine i za 20 godina poslovanja, prema Jankovićevim rečima, pokrenuto je više od 30 brendova, mnogo proizvoda u različitim ambalažama, što ih je, kaže, učinilo omiljenim brendom u Srbiji.

Osim u Srbiji, svoje proizvode prodaju i na tržištima regiona, a svake godine izlaze i na neko novo tržište. Tako su, kako objašnjava, predstavnici te kompanije trenutno u Kini, gde dogovaraju saradnju i izlazak na istočna tržišta.

- Kompanija će nastaviti sa investicijama i razvojem poslovanja, kako u zemlji, tako i u regonu i svim zemljama u kojima poslujemo. Kod nas su investicije konstantne. Planiramo ulazak u nove kategorije, novu tehnologiju, a nove linije doneće i nove radnike - objašnjava za eKapiju Janković, ne želeći da precizira o kojim investicijama i planovima je reč.

Kompanija Nectar ima šest fabrika u regionu, a nova linija pokrenuta je u fabrici u Bačkoj Palanci. Kapacitet nove linije je oko 9.000 komada na sat.

Osim ove linije, u pogonu u Bačkoj Palanci radi ih još šest.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.