Nectar Grupa u narednih 20 godina želi do 500 miliona evra prihoda

Izvor: SEEbiz.eu, 24.Nov.2018, 09:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nectar Grupa u narednih 20 godina želi do 500 miliona evra prihoda

BEOGRAD - Vizija srbijanske Nectar Grupe je da 2038. godinu dočeka sa 500 miliona eura prihoda i da tada bude ne samo regionalni lider već i važni globalni učesnik na tržištu zdrave hrane.

Ovo je rečeno na obilježavanju 20 godina kompanije predstavljanjem "Analize ekonomskog uticaja Nectar Grupe u Srbiji u periodu od 1998 do 2018".

Ukoliko se ostvare vizionarski planovi Nectara do 2038. godine, kompanija će realizovati više od pet milijardi eura bruto dodate >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << vrijednosti koja će ostati u Srbiji, rečeno je na skupu.

Nectar je za dvadeset godina poslovanja generisao više od milijardu evra bruto dodate vrijednosti (oko 3% BDP Srbije u 2017. godini), u sistemu vrijednosti u kojem je aktivnostima kompanije podržano preko 5500 zaposlenih u Republici Srbiji.

Marko Čadež, predsjednik Privredne komore Srbije, ocijenio je da su porodica Radun i njihova kompanija dokaz da i Srbija ima najbolje primjere za udžbenike uspješnog porodičnog biznisa.

Prema podacima Euromonitora, Nectar je lider na tržištu sokova u Bosni i Hercegovini.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.