Neće da zarade, provode vreme u kladionicama

Izvor: B92, 07.Sep.2017, 15:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Neće da zarade, provode vreme u kladionicama"

Sokolac -- Veliki problem je nedostatak radne snage u oblasti drvoprerade za šta je potrebno naći rešenje, istakao je menadžment kompanije “Krem komerc” iz Sokolca.

Ova kompanija zapošljava četrdesetak radnika u oblasti drvoprerade, a direktor “Krem komerca” Goran Radijeljac je rekao da problem nedostatka radne snage, pogotovo dobrih majstora, postoji u većini proizvodnih pogona, a ne samo u njegovoj firmi.

“Razloga je više, a prvi je odlazak mladih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ljudi, kao i nedostatak volje da radom obezbede sebi primanja, tako da vreme provode u kladionicama i kafićima”, kaže Radijeljac.

On veruje da će u narednom periodu ovaj problem još više doći do izražaja, pa očekuje od svih nivoa vlasti da nađu rešenje u vezi sa ovim pitanjem.

Privredno društvo “Krem komerc” u mestu Pediše kod Sokolca bavi se već 21 godinu proizvodnjom rezane građe i elemenata za stolariju i zapošljava 40 radnika. Prema oceni Odeljenja za privredu i finansije opštine Sokolac, ova firma je jedna od najuspešnijih u ovoj lokalnoj zajednici.

Načelnik Odeljenja za lokalni razvoj opštine Sokolac Tijana Đokić izjavila je da je poseta predstavnika lokalne uprave “Krem komercu” deo planiranih aktivnosti u okviru realizacije Programa postinvesticione podrške u okviru Saradničke mreže.

“Razgovarano je o barijerama sa kojima se susreću u poslovanju, kao i o načinu na koji opštinske službe mogu konkretno pomoći u realizaciji njihovih razvojnih planova, ali i održavanju trenutnih investicija”, rekla je Đokićeva.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.