Neće biti drugog stimulativnog paketa u SAD

Izvor: S media, 09.Jul.2009, 12:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neće biti drugog stimulativnog paketa u SAD

Administracija američkog predsednika Baraka Obame ne razmatra usvajanje drugog paketa za stimulaciju domaće privrede, izjavio je američki finansijski zvaničnik Robert Nejbors.

"Niko u administraciji u ovom trenutku ne govori o drugom stimulativnom paketu", izjavio je u svedočenju pred Predstavničkim domom Kongresa Nejbors, zadužen u administraciji za praćenje efekata prvog stimulativnog paketa, vrednog 787 milijardi dolara, usvojenog u februaru.

On je >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << precizirao da je administracija sada "usredsredjena na implementaciju plana koji je već usvojen".

Nejbors je ovo izjavio zamoljen da prokomentariše izjavu Laure D'Andree Tajson, člana Obaminog ekonomskog savetodavnog tima, da bi SAD trebalo da planiraju drugi paket fiskalnih stimulansa, koji bi trebalo da budu usredsredjeni na investicije u infrastrukturu.

"Ona je spoljni ekonomski savetnik. Ne radi za vladu", rekao je Nejbors.

Kada je u februaru potpisao plan za oporavak američke privrede, Obama ga je ocenio kao ključan za stvaranje novih i očuvanje starih radnih mesta u vreme najduže recesije u SAD od vremena Velike ekonomske krize s početka tridesetih godina prošlog veka. Medjutim, kkao je stopa nezaposlenosti, pola godine kasnije, skočila na 9,5 procenata - najviša u više od dve decenije - neki se pitaju da li je plan ispunio misiju, navodi Rojters.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.