Neće Putinova pravila, napuštaju Rusiju

Izvor: Vesti-online.com, 19.Mar.2016, 13:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neće Putinova pravila, napuštaju Rusiju

Američka agencija za ocenu kreditnog rejtinga Mudis objavila je da je zvanično prestala ocenjivanje kreditnog rejtinga ruskih kompanija, navode ruski mediji.

Ovakva odluka usledila je uoči primene novog ruskog zakona kojim se regulišu aktivnosti rejting agencija, a koji će od iduće godine stupiti na snagu.

Novi propisi će primorati međunarodne rejting agencije koje posluju u Rusiji da kroz svoje ruske filijale, čije će aktivnosti regulisati vlada u Moskvi, izdaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << lokalne ocene kreditnog rejtinga, i da garantuju da ih neće povući pod spoljnim političkim uticajem, navode agencije.

Tenzije zbog kreditnog rejtinga Rusije su prošle godine eskalirale, kada su američke agencije Standard i Purs (S&P) i Mudis snizile rejting Rusije ispod investicionog statusa, navodeći kao razlog pad cena nafte i sankcije uvedene Moskvi zbog krize u Ukrajini.

Zvanična Moskva smatra da je obaranje njenog rejtinga rezultat političkog pritiska Vašingtona, pošto se sedište tri vodeće međunarodne rejting agencije, Mudisa, Fiča i S&P-a, nalazi u Sjedinjenim Američkim Državama, navode ruski mediji.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.