Izvor: Blic, 24.Maj.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

'Ne ulažite u Srbiju'

'Ne ulažite u Srbiju'

Dvobroj 'Fajnenšel tajmsa' od 21-22. maja objavio je na prostoru većem od polovine stranice plaćeni oglas sa nadnaslovom 'Upozorenje kompanijama koje razmišljaju da investiraju u Srbiju' i podnaslovom 'Otvoreno pismo srpskom potpredsedniku Vlade Miroljubu Labusu'.

Robert V. O’Liri koji je ovaj oglas-pismo potpisao u svojstvu predsednika kompanije 'Valeant Pharmaceuticals International', piše da je 'Srbija rizična za investiranje i da ne >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << poštuje međunarodno pravo'. U oglas-pismu se dalje kaže da je Srbija angažovala 'vojnike i tenkove' da zauzme 'Galeniku' čiji su vlasnici bili 'Valeant' i država Srbija.

'Kao preduzeće koje ima mnogo poslovnih partnera širom sveta, mi prihvatamo da može doći do nesuglasica među partnerima u mešovitim preduzećima. Ono što mi, i ostali u međunarodnoj poslovnoj zajednici ne možemo prihvatiti, jeste apsolutno bezakoniti pristup koji Srbija i dalje koristi u ovakvim sporovima', piše izmeđuostalog u pismu-oglasu. Dalje se konstatuje 'da je međunarodni sud doneo presudu u korist ‘Valeanta’ i da Vlada i dalje izbegava svoju odgovornost'. Navodi se, takođe, da Vlada Srbije treba 'Valeantu' da isplati 'najmanje 50 miliona dolara' po odluci Međunarodnog suda.

Ovaj plaćeni oglas je, piše u njemu, upozorenje potencijalnim investitorima koji bi da ulažu u Srbiju.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.