Ne smeju da kažu ko je imao najsnažniji rast

Izvor: B92, 10.Jun.2020, 10:02

"Ne smeju da kažu ko je imao najsnažniji rast"

Beograd -- Predsednik Srbije Aleksnadar Vučić rekao je da razume zašto u Hrvatskoj pišu protiv njega i da je razlog to što Srbija ima tri puta veću stopu rasta od njihove.

Predsednik je danas rekao da Srbija želi dobre odnose sa Hrvatskom, ali da razume zašto svakog dana pišu nešto protiv njega, i da razlog leži u tome što Srbija ima tri puta veću stopu rasta od njihove.

Vučić je na tv Pink rekao da niko nije preneo u Hrvatskoj podatke Evropstata po kojima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je Srbija prva u regionu po stopi rasta BDP.

"Ne smeju da kažu ko je imao najsnažniji rast. Ja ih razumem, ako svaki dan pišu protiv mene", kaže Vučić, a povodom jednog jutrošnjeg teksta iz hrvatske štampe o tome da će pobediti nadmoćno, kaže da u tom tekstu nema doslednosti.

"To su ljudi koji su govorili da prevratnički Beograd samo što ne zbaci Vučića, a sada kažu da će Vučić pobediti premoćno. Sustina je u tome da gledaju može li Srbiji da se desi nešto lošije da bi bili vodeći u regionu, a već tri godine im ne ide. Srbija raste duplo većom stopom, a 2021. prvi put će imati veći BDP od Hrvatske", ukazuje Vučić.

Nema sumnje i da EU mnogo pomaže Hrvatskoj, kaže on, ali ističe da je važno da mi verujemo u Srbiju i radimo. Od kako smo promenili paradigmu da možemo da uspemo, mnogo smo uradili, ističe predsednik.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.