Ne kupujte bespravan stan, ne rizikujte život

Izvor: B92, 30.Avg.2018, 09:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ne kupujte bespravan stan, ne rizikujte život"

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić apelovao je na građane da ne kupuju bespravno sagrađene stanove jer su nebezbedni.

“Nemojte kupovati stanove u bespravnoj gradnji, ne rizikujte život. Možda su jeftiniji ali su nebezbedni”, kazao je Vesić za Prvu TV.

Vesić je najavio da će grad tražiti izmene Zakona o prometu nepokretnosti kako bi se onemogućilo da se overavaju kuporpodajni ugovori za stanove koji su bespravno sagrađeni.

Govoreći >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << o vanrednoj kontroli gradilišta u Beogradu, Vesić je kazao da će ona trajati sve dok se svih 1.100 aktivnih gradilišta u prestonici ne proveri.

Prema njegovim rečima, za prvih sedam meseci ove godine grad je izdao građevisnke dozvole za izgradnju 650.000 kvadratnih metara.

Vesić je kazao da će na teren izlaziti zajedno građevinska inspekcija i inspekcija rada kako bi se istovremeno kontrolisalo da li investitori imaju sve potrebne građevisnke dozvole, ali i radno-pravni status radnika.

“Očekujem od vanredne inspekcije da bude nauk poslodavcima da moraju da zaštite radnike u skladu sa zakonom, šlemovi, zaštitna odeća, zaštitne ograde,…Očekujem da shvate da zaštita koja je propisana zakonom mora da postoji”, naveo je Vesić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.