Navala na iternet trgovinu hranom, sve veće čekanje na isporuke, prodavci preopterećeni

Izvor: Beta, 07.Apr.2020, 15:23

Navala na iternet trgovinu hranom, sve veće čekanje na isporuke, prodavci preopterećeni

Pandemija zbog koje su milioni prisiljeni da ostanu kod kuće, izgleda kao savršeno vreme za internet prodaju prehrambenih proizvoda, ali se to pretvorilo u borbu prodavnica "online" s porastom narudžbi, jer nemaju toliko kapaciteta da odgovore na dosad nevidjeni skokovit rast potražnje.Posle panične kupovine u trgovinama preostalih testenina, konzervirane hrane i toaletnog papira, mnogi kupci su brzo našli na internetu sajtove za dostavljanje namirnica, te je sada gotovo nemoguće doći i do tih sajtova."Postaje izazov da se sakupe sve namirnice potrebne za samo jedan obrok", rekao je Pol Smit, softverski inženjer koji živi blizu Mančestera, u Engleskoj, gde je posebno mnogo "internet bakalnica". Smit je dugogodišnji kupac britanskog internet supermarketa "Ocado", ali od poslednje isporuke pre dve sedmice, nije na preopterećenom sajtu uspeo da dodje na red i naruči novu. Problem mnogih dostavnih službi je naći dovoljno osoblja za odabir robe u magacinima po narudžbi i za isporuku. Za firmu "Ocado" koja ima vrhunsku uslugu koja se oslanja na robote-magacionere, značajno povećanje isporuka značilo bi veliko ulaganje u nove mašine i skladišta, a to je sada prekasno da bi se pratio skokovit rast potražnje.Smit je rekao da mu nestaje mesa i smrznute hrane, a neće da ode u radnju jer brine ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Navala na iternet trgovinu hranom, prodavci preopterećeni

Izvor: Danas, 07.Apr.2020

Pandemija zbog koje su milioni prisiljeni da ostanu kod kuće, izgleda kao savršeno vreme za internet prodaju prehrambenih proizvoda, ali se to pretvorilo u borbu prodavnica "online" s porastom narudžbi, jer nemaju toliko kapaciteta da odgovore na dosad neviđeni skokovit rast potražnje.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.