Nastavljaju se pripreme za gradnju Turskog toka

Izvor: SEEbiz.eu, 16.Nov.2015, 14:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavljaju se pripreme za gradnju Turskog toka

BELEK - Rusija i Turska namjeravaju da nastave rad na realizaciji projekta izgradnje plinovoda "Turski tok", dogovorili su se predsjednici Vladimir Putin i Tajip Erdogan na marginama samita G20 u Turskoj.

"Pitanje zajedničkog plinovoda je, između ostalog, bila tema razgovora ruskog i turskog predsjednika", rekao je ruski ministar energetike Aleksandar Novak.

On je istakao da će Rusija i Turska aktivno pristupiti realizaciji projekta čim se u Ankari formira nova Vlada, >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << imajući u vidu da je Turska nedavno provela parlamentarne izbore, prenio je "Sputnjik".

Na pitanje novinara o eventualnim rokovima početka izgradnje plinovoda, Novak je rekao da su predsjednici Rusije i Turske govorili više o općim i konceptualnim uvjetima projekta.

"Kada je riječ o rokovima, mi svi imamo isti stav – što prije, to bolje", zaključio je Novak.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.