Nastavak aranžmana sa novom vladom

Izvor: NaDlanu.com, 10.Feb.2012, 19:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavak aranžmana sa novom vladom

BEOGRAD, 10. februara 2012. (Beta) - Medjunarodni monetarni fond (MMF) objavio je u petak da je završetak prve revizije aranžmana sa Srbijom odložen pošto je bužet za 2012. godinu odstupio od dogovorenog fiskalnog programa.

BEOGRAD, 10. februara 2012. (Beta) - Medjunarodni monetarni fond (MMF) objavio je u petak da je završetak prve revizije aranžmana sa Srbijom odložen pošto je bužet za 2012. godinu odstupio od dogovorenog fiskalnog programa.U pisanoj izjavi šefa Misije MMF za Srbiju Zuzane Murgasove navodi se da će taj posao biti nastavljen sa novom vladom, posle ovogodišnjih izbora.Murgasova je precizirala da je budžetom za 2012. godinu planirano veće zaduživanje od dogovorenog kroz emitovanje državnih obveznica i veći obim državnih garancija."Misija se uglavnom fokusirala na fiskalnu politiku za 2012. godinu. Delom zbog nižeg rasta, u 2012. godini fiskalni deficit će biti znatno viši nego što je predvidjeno budžetom za 2012. godinu ukoliko se ne preduzmu dodatne mere", rekla je ona.Prema njenim rečima, misija MMF je pozdravila spremnost vlasti u Srbiji da se drže dogovorenog deficita budžeta za prvi kvartal 2012. kroz ograničenje potrosnje.Murgasova je kazala i da se očekuje da će udeo javnog duga u bruto domaćem proizvodu (BDP) premašiti zakonom propisanu granicu od 45 procenata BDP-a na kraju 2012. godine.

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.