Naša kuća u Kikindi primer dobre prakse u oblasti socijalne zaštite

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Mar.2019, 17:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Naša kuća" u Kikindi primer dobre prakse u oblasti socijalne zaštite

U poseti Kikindi i ustanovi za pružanje usluga socijalne zaštite "Naša kuća", danas je boravio ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Zoran Đorđević. Osim najavljene podrške ustanovi "Naša kuća", poseta ministra Đorđevića, bila je prilika da predstavnici kikindske lokalne samouprave, instituicija i udruženja, prezentuju neke od najvažnijih projekata iz oblasti socijalne zaštite.

Kikindska Ustanova za pružanje usluga socijalne zaštite "Naša >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kuća", čiji je osnivač grad, posvećena je radu sa decom i odraslim osobama sa posebnim potrebama. Uslugom dnevnog boravka obuhvaćeno je 26 korisnika, dok je za 32 obezbeđena usluga ličnog pratioca. Kako je naglasio ministar, ta utanova svakako je pravi primer dobre prakse u oblasti socijalne zaštite.

"Ministarstvo svakako radi na tome i želimo da sve ustanove izgledaju onako kako nalaže potreba za dostojanstven, human i sadržajan život osoba zbog kojih te ustanove i postoje. Svakako ćemo u narednom periodu s obzirom na to da je u toku analiza, precizno ustanoviti šta bi to trebali da promenimo, kako bi rad svih ustanova socijalone zaštite dostigao željeni nivo", izjavio je ministar Đorđević.

"Ono što ja smatram da je važno je da je razvoj socijalnih usluga na lokalu bude permanentan, a s druge strane da svi akteri koji se bave socijalnom zaštitom sarađuju. Prepoznate potrebe u lokalnoj samoupravi neko treba i da realizuje, odnosno ostvari. Mi smo jedan deo toga uradili", rekla je Cecilija Šajber, direktorka ustanove "Naša kuća”.

Za oblast socijalne zaštite, kikindska lokalna samouprava iz budžeta izdvaja četiri procenta. Za prioritetne projekte, koji su predstavljeni i ministru, Kikinda očekuje i konkretnu podršku. Kako je prilikom razgovora naglašeno, popsebna pažnja ubuduće će biti posvećena poboljšanju položaja osoba sa invaliditetom, projektima udruženja koji će biti usmereni na što kvalitetniji život i pristup institucijama osoba sa invaliditetom.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.