Izvor: Blic, 31.Avg.2008, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naredne sedmice moguća korekcija cena goriva

Ministarstvo energetike i rudarstva napraviće naredne sedmice analizu kretanja cene nafte na svetskom tržištu i, ukoliko utvrdi da je promenjena za više od 1,5 odsto, predložiće promenu cena naftnih derivata i na domaćem tržištu, rečeno je Tanjugu u tom ministarstvu.



Predlog o promeni cena, kako predviđa vladina uredba, resorno ministarstvo će dostaviti ministarstvima trgovine i finansija, koja daju saglasnost na novi cenovnik.

Gorivo je poslednji >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << put u Srbiji pojeftinilo 16. avgusta, kada je cena benzina snižena za 5,87 dinara ili 5,26 odsto, a dizel goriva za 6,6 dinara, odnosno za 6,63 procenta.

Cena bezolovnog benzina evro-premijum BMB od 95 oktana trenutno iznosi 113,16 dinara, motornog benzina MB od 95 oktana i BMB 95 103,77 dinara po litru, dizel gorivo D-1 košta 91,37 dinara. Cena dizel goriva D-2 je 89,39 dinara, dok eko-3 dizel košta 93,25 dinara.

Kada ministarstva finansija i trgovine daju saglasnost na predlog Ministarstva energetike za korekciju cena goriva, novi cenovnik naftnih derivata treba da bude objavljen u "Službenom glasniku", čime su ispunjeni uslovi za promenu cene. Ministarstvo finansija ima zakonski rok od sedam dana da razmotri zahtev Ministarstva energetike za korekciju cena goriva.

Cene goriva u Srbiji, prema Uredbi o formiranju cena naftnih derivata, usklađuju se na 15 dana s kretanjem cena sirove nafte na svetskom tržištu i kursom dolara.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Cena goriva: Poskupljenje se zove "korekcija"

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Avg.2008

BEOGRAD - Ministarstvo energetike i rudarstva napraviće naredne sedmice analizu kretanja cene nafte na svetskom tržištu i, ukoliko utvrdi da je promenjena za više od 1,5 odsto, predložiće promenu cena naftnih derivata i na domaćem tržištu, rečeno je Tanjugu u tom ministarstvu...Predlog o promeni...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Ove nedelje moguća korekcija cena goriva

Izvor: Poslovni magazin, 31.Avg.2008

Ministarstvo energetike i rudarstva napraviće ove sedmice analizu kretanja cene nafte na svetskom tržištu i, ukoliko utvrdi da je promenjena za više od 1,5 odsto, predložiće promenu cena naftnih derivata i na domaćem tržištu, rečeno je Tanjugu u tom ministarstvu.Predlog o promeni cena, kako...

Nastavak na Poslovni magazin...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.