Napeta situacija: Veliki trgovački lanac zatvara nekoliko radnji

Izvor: B92, 25.Apr.2023, 15:47

Napeta situacija: Veliki trgovački lanac zatvara nekoliko radnji

Veliki trgovački lanac brze mode Prajmark je objavio kako će u Nemačkoj ove godine da zatvori više prodavnica nego što je to prvobitno planirao.

Prajmark je zabeležio veliki pad prodaje u Evropi, pa je već zatvorio velik broj svojih prodavnica, od toga dve u Nemačkoj. Prema najavama, zatvoriće još četiri. Reč je o radnjama u Gelzenkirhenu, Kajzerslauternu, Krefeldu i Frankfurtu (severozapadni centar), prenosi Feniks magazin.

Bez posla će ostati 420 radnika.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Modni div je 25. oktobra 2022. neočekivano zatvorio poslovnicu u trgovačkom centru Loop 5 u Vajterštatu i time šokirao svoje radnike. Veće radnika i zaposleni obavešteni su tek nekoliko dana pre zatvaranja. Ugovor o najmu trgovačkog centra trajao je do 31. januara 2023. i nije smeo da se produži.

Podružnica u Šlos-Strafen-Centru u Berlinu takođe je zatvorena ranije nego što je prvobitno planirano. Kraj te prodavnice bio je 25. marta 2023.

Krajem decembra prošle godine Prajmark je već najavio mere, ali ništa konkretno nisu rekli.

"Planiramo da optimizujemo naše prodajne prostore u Nemačkoj i da revidiramo našu nemačku mrežu prodavnica. Cilj Prajmarka je da dugoročno ponovo učini nemačko poslovanje profitabilnim", izjavili su rukovodioci Prajmarka u decembru.

Očigledno je situacija u Prajmarku i dalje napeta te su pokrenuli nova zatvaranja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.