Napad na ambasadu Srbije u Atini

Izvor: SEEbiz.eu, 24.Nov.2018, 13:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napad na ambasadu Srbije u Atini

ATINA - Drama u Ambasadi Srbije u Atini. Naoružan čovek upao je jutros, posle 9 časova, na teritoriju naše ambasade, koja se nalazi u najstrožem centru Atine. 

Mašući nožem jurio je po dvorištu a zatim je uspeo da uđe i u samu zgradu gde je porazbijao stakla i nameštaj. Nema povređenih, policija je izašla na lice mesta i detalji se tek utvrđuju.

Drama je trajala nekoliko sati, desetine policajaca su bile na licu mesta, zaustavljen je saobraćaj na Bulevaru >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << Vasilisa Sofija... Pregovori policije s napadačem, koji je odbijao da se preda, trajali su dugo i kada su pripadnici specijalnih jedinica uspeli da intervenišu, ispostavilo se da je reč o napadaču koji je kod sebe ima hladno oružje, noževe, piše Politika.

U ovom trenutku izvesno je, a to prenose svi grčki mediji, da je reč o vrlo krupnom čoveku obučenom u crno koji je, još se na zna kako i tačno na kom delu teritorije ambasade koja raspolaže velikim ozelenjenim dvorištem, preskočio ogradu s očiglednom namerom da uđe i u unutrašnje prostorije. Naša ambasada ne raspolaže kamerama tako da iz same zgrade nije mogao da bude primećen. Takođe, već godinama, ambasada nema nikakvo policijsko obezbeđenje koje postoji pred drugim, većim ambasadama u Atini. Ranije je pred ulazom, gde se danas nalazi stražarska kućica, dežurao pripadnik grčke policije. Dodajmo da se u zgradi ambasade nalazi i rezidencija ambasadora.

Prema prvim informacijama, kada je napadač primećen, alarmirana je policija koja je vrlo brzo stigla pred ulaz ambasade, ali je mogla da uđe tek kada je pristiglo osoblje. U tom trenutku, praktično je i počela potera za napadačem koji je izvikivao nerazumljive reči i odbijao da se preda. Sve je to trajalo nekoliko sati posle čega je napadač, za koga se pretpostavljalo da je ili pod dejstvom alkohola ili nervnog rastrojstva, savladan. Međutim, tačni motivi njegovog upada na teritoriju ambasade Srbije u Atini tek će biti ispitani. Prema nekim informacijama, napadač koji je priveden je govorio srpski.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.