Nameštaj će konačno konkurisati Ikeinom, evo kako

Izvor: B92, 15.Mar.2018, 13:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nameštaj će konačno konkurisati Ikeinom, evo kako

Finalni proizvođači nameštaja u Hrvatskoj ove godine će drvnu sirovinu nabavljati uz 25 odsto nižu cenu od dosadašnje.

"U drvnoj industriji se vide pozitivni pomaci, način dodele drvne mase odredila je sama drvna industrija i odredili su smer koji je, po meni, jako dobar i koji će dovesti do poboljšanja stanja hrvatske drvne industrije", istakao je ministar poljoprivrede Hrvatske Tomislav Tolušić, navodi T-portal.

Inače, Hrvatske šume i Udruženje drvno-prerađivačke >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << industrije HGK su krajem prošle godine potpisali pismo razumevanja za ugovaranje okvirnih i godišnjih ugovora za kupoprodaju trupaca, a tada je istaknuto i da će finalni proizvođači nameštaja dobiti 25 odsto rabata na sve vrste drvne sirovine.

Hrvatske šume su početkom ove godine objavile javni poziv za prodaju trupaca, čiji bi rezultati trebalo da budu poznati danas.

Ove će godine Hrvatske šume poseći 2,477 miliona kubnih metara drva, a svi proizvođači iz javnog poziva koji su objavile Hrvatske šume o prodaji godišnje količine trupaca dobiće tražene količine sirovine, istakao je Tolušić.

Jedan od najjačih hrvatskih proizvođača nameštaja Renato Radić iz Prima grupe istakao je da se u Hrvatsku godišnje uveze nameštaja za 296 miliona evra, ali i da Evropljani godišnje na nameštaj potroše 100 milijardi evra. To je, smatra, prilika i za hrvatske proizvođače nameštaja.

Vlasnik proizvođača nameštaja Prostorie Tomislav Knezović smatra da u Hrvatskoj nema dovoljno kvalitetnih dizajnera nameštaja te da su hrvatski proizvodi i hrvatski dizajn u svetu vrlo slabo poznati. On je pristalica “uvoza” stranih dizajnera, kao što to rade Italijani.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Izvoz drvne industrije povećan za 9,2 odsto

Izvor: Capital.ba, 15.Mar.2018

SARAJEVO, Drvna industrija BiH prošle godine ostvarila je izvoz vrijedan oko 1,3 milijarde KM, što je za 9,2 odsto više nego 2016. godine, izjavila je danas sekretar Asocijacije drvne industrije i šumarstva pri Spoljnotrgovinskoj komori BiH Selma Bašagić. Bašagićeva je na seminaru pod nazivom...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.