Nakon 50 godina! Nove tezge za Pijacu Kalenić!

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Apr.2017, 18:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nakon 50 godina! Nove tezge za Pijacu Kalenić!

Radovi i u dvema ulicama sa Vračara - Njegoševoj i Ulici Maksima

Na najstarijoj i najposećenijoj beogradskoj pijaci „Kalenić“ nakon 50 godina, koliko u nju nije ulagano, počelo je dopremanje i postavljanje prvog kontigenta novih tezgi. Obaviće se i reorganizacija pijačnog platoa, kojom će se postići bolja preglednost pijace, prodavcima olakšati rad, a posetiocima kretanje i kupovina na pijaci. I to nije sve! Nova rasveta, koja će u narednom periodu biti postavljena >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << omogućiće i prodavcima i kupcima duži boravak na pijaci.

Uporedo sa postavljanjem novih tezgi, radovi na zameni dotrajalih i neuslovnih lokala u Njegoševoj ulici, teku u skladu sa prethodno utvrđenom dinamikom. Uklonjeno je 23 montažna objekta sa potpuno neurađenom infrastrukturom, a biće postavljeno 28 novih lokala urađenih po evropskim standardima i modelu atraktivnih lokala duž ulice Maksima Gorkog.

Tokom proteklih dana na prve dve lamele izvršena je zamena betonskih temelja i podnih ploča, a betoniranje ploče na lameli 3 obaviće se već sledeće nedelje.

Kalenić pijaca, kao važan deo istorije Beograda i gradskog duha, ima svoju tradiciju i istorijsko nasleđe. Postoji još od davne 1926. godine kao zadužbina Vlajka Kalenića, a  uskoro će dobiti izgled kakav zaslužuje pijaca u  XXI veku.

Menadžment JKP „Gradske pijace“ vodi računa o interesima i potrebama građana, mnoge tezge se na ovoj pijaci nasleđuju, a generacije othranjuju. Većina Beograđana ima „svog“ prodavca od poverenja, a pijaca „Kalenić“ ima i najveći turistički potencijal.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.