Nakon 40 godina na birou našla posao: Samo avion nisam vozila

Izvor: B92, 25.Jan.2020, 14:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nakon 40 godina na birou našla posao: "Samo avion nisam vozila"

Drvar -- Brankica Dodik (60) iz Drvara, po zanimanju ekonomski tehničar, nakon što je 40 godina tražila posao na birou, nedavno se zaposlila.

Posao je dobila u fabrici za proizvodnju tkanine, konfekcije i trikotaže "Јumko", koja će sledeće nedelje i zvanično otvoriti pogon u Drvaru.

U proteklih 40 godina ona je promenila mnogo poslova, ali je radila "na crno" pa ima tek nekoliko godina staža.

"Od toga imam nešto staža kada sam bila prijavljena, ovo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << drugo radila sam non-stop, bilo šta, samo avion nisam vozila", rekla je ona.

U fabrici "Jumko" Drvar, 80 žena počelo je sa obukom, koja će trajati tri meseca, do 19. marta.

"Sviđa mi se, lepo je, a uslovi su idealni. Ima 80 žena, sve su uposlene. Obuka traje do 19. marta. To je tri meseca, plaćena je, a nigde se obuka ne plaća. To su žene koje nisu nikada sele za mašinu. Ali već ima pomaka, nešto su i naučile. Nije teško ko god hoće da radi može sve naučiti, ništa nije teško, bar ja tako mislim", rekla je u razgovoru za Agenciju Anadoliju Brankica Dodig.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NAKON 40 GODINA NA BIROU NAŠLA POSAO "Samo avion nisam vozila"

Izvor: Blic, 25.Jan.2020

Brankica Dodig (60) iz Drvara, po zanimanju ekonomski tehničar, nakon što je 40 godina tražila posao na birou, nedavno se zaposlila.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.