Najzad: Niko više neće moći po pet puta da vas vraća sa šaltera

Izvor: S media, 26.Jun.2012, 10:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najzad: Niko više neće moći po pet puta da vas vraća sa šaltera

Većina opština uspela je da unese podatke iz starih matičnih knjiga u jedinstvenu elektronsku bazu podataka, koja i formalno treba da bude završena do 2014.

Porez za superbogataše

Izraelci prete da će tužiti JAT

Građani su najbolji poreski inspektori

Kada posao bude okončan, ne samo da će neko iz Svrljiga moći da dobije krštenicu ili druga dokumenta u Dimitrovgradu, već se više neće dešavati da pokojnicima >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << stižu različite uplatnice, poreska dugovanja, računi, pozivi za izbore.

Tada će se 90 odsto svih administrativnih poslova obavljati bez papira. Uštede će biti ogromne. Jer, u zemlji se godišnje izda četiri miliona izvoda iz matične knjige rođenih, na šta se troši čak 12 miliona evra!

Ujedno, buduće generacije neće više vaditi izvod, jer će njegovo trajanje biti neograničeno, a administracija neće imati prava da po pet puta vraća građanina sa šaltera, iznova tražeći nova i nova lična dokumenta, već će morati da pronađe podatke u Centralnom registru.

Izvor:Novosti foto:Guliver/Thinkstock

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.