Najviše se falsifikuju novčanice od 1.000 dinara i 100 evra

Izvor: N1 televizija, 30.Apr.2018, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najviše se falsifikuju novčanice od 1.000 dinara i 100 evra

U Srbiji je prošle godine otkriveno ukupno 5.834 falsifikovanih dinarskih i 945 falsifikata stranih novčanica i to najviše evra, kažu u Narodnoj banci Srbije. Najčešće se falsifikuju apoeni od 1.000 dinara, a od drugih valuta apoen od 100 evra.

U nekim godinama na prvo mesto dospevala je i novčanica od 200 evra.

Dinarski falsifikati su, kažu nadležni, u više od 90 odsto slučajeva loši ili osrednji, pa ih prosečan građanin može prepoznati, pod uslovom da >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << zna kako izgleda originalna novčanica, dok je situacija kod falsifikata stranog novca bitno drugačija, jer postoje vrlo uspešno izrađeni primerci.

Najčešće je to novac falsifikovan u inostranstvu, kažu naši stručnajci, a po tome su poznati Italijani, iz okoline Napulja i Bugari.

I kod nas su otkrivene dve štamparije lažnih dolara u okolini Čačka i u Vojvodini.

Izvor: N1

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.