Najviša zgrada na KiM od 42 sprata

Izvor: B92, 28.Okt.2010, 15:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najviša zgrada na KiM od 42 sprata

Priština -- Međunarodno-kosovska kompanija "ENK-invest grup" počela je rad na projektu za izgradnju objekta sa 42 sprata, najvećeg ikad izgrađenog stambenog objekta na KiM.

Vrednost te investicije je oko 300 miliona evra.

Direktor ove kompanije i jedan od investitora Edmond Krliu, je rekao prištinskim medijima da je do sada u taj objekat investirao više od 30 miliona evra.

"Do sada je investirano u izgradnju ovog objekta 35-36 miliona >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << evra", rekao je Krliu i dodao da je u izgradnju uključeno i mnogo drugih preduzeća, uglavnom stranih, dok su radnici sa Kosova.

Po njegovim rečima, izgradnja ovog objekta biće podeljena u nekoliko faza, a očekuje se da bude završena krajem 2014. godine.

Kopanje zemljišta za temelj objekta je već uveliko počelo u naselju "Kupusište", a glavne projekte izvode, uglavnom, strane firme.

Izgradnju finansiraju ortački tri grupe investitora, što obuhvata mnogo privatnih preduzeća i banaka.

"Ukupne investicije u kompletnu izradu ovog objekta, prema predviđanjima, treba da iznose do 300 miliona evra", rekao je Krliu.

Pratite specijal: NIS na berzi

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gradi se najveći stambeni objekat na Kosovu

Izvor: SrbijaNet.rs, 28.Okt.2010

Medjunarodno-kosovska kompanija "ENK-invest grup", započela je rad na projektu za izgradnju objekta sa 42 sprata, najvećeg ikad izgradjenog stambenog objekta na Kosovu, a vrednost te investicije je oko 300 miliona evra. Direktor ove kompanije i jedan od investitora Edmond Krliu, je rekao prištinskim

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Počela izgradnja škole u Čelincu

Izvor: RSplaneta.com, 28.Okt.2010

ČELINAC - U Čelincu je danas počela izgradnja nove zgrade Osnovne škole "Miloš Dujić"sa površinom od 4 300 metara kvadratnih korisnog prostora. Izgradnja će koštati 3,7 miliona KM. Načelnik Čelinca Momčilo Zeljković rekao je da je opština obezbijedila lokaciju, infrastrukturu, projektnu...

Nastavak na RSplaneta.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.