Najveći skok cene nafte za jedan dan u istoriji - 25 dolara

Izvor: Blic, 22.Sep.2008, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najveći skok cene nafte za jedan dan u istoriji - 25 dolara

Cena nafte je skočila za čak 25 dolara u ponedeljak, što je najveće povećanje za jedan dan u istoriji, zbog zabrinutosti oko plana oporavka finansijske krize u SAD vrednog 700 milijardi dolara.



Laka sirova nafta za oktobarske isporuke je u Njujorku koštala 130 dolara za barel, što je skok od 25,45 dolara za manje od 24 časa. Cena se stabilizovala na 122,60 dolara za barel, što je skok za 18,05 dolara. Sirova nafta je tako posle pada ispod 100 dolara za četiri >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dramatična dana na berzama poskupela za oko 40 dolara.

Na drastičan skok cene nafte su osim najavljenog državnog plana SAD, uticali i najveći pad dolara u odnosu na evro od 2001. godine, kao i zaključivanje ugovora za oktobarske isporuke. Trgovci su danas ušli u žestoku trku i za zlatom i žitaricama, pa su i cene te robe zabeležile rast.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Cena nafte za jedan dan skočila - 25 dolara za barel!

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Sep.2008, 02:37

NJUJORK - Cena nafte juče je skočila za čak 25 dolara , što je najveće povećanje za jedan dan u istoriji, zbog zabrinutosti oko plana oporavka finansijske krize u SAD vrednog 700 milijardi dolara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.