Najveći interes za kafane

Izvor: Blic, 05.Avg.2008, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najveći interes za kafane

U Srbiji je registrovano ukupno 216.412 preduzetničkih radnji i 101.849 aktivnih privrednih drustava, najnoviji su podaci Agencije za privredne registre (APR). Građani Srbije se najviše opredeljuju da pokrenu biznis u ugostiteljskoj delatnosti, otvarajući restorane i barove, zatim u trgovini i pružanju taksi usluga u drumskom saobraćaju.

Prema podacima APR, otvaranje restorana je prvo na rang-listi pretežnih delatnosti, dok je otvaranje barova na visokom trećem mestu. Sledi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << otvaranje frizerskih salona, otvaranje malih trgovinskih radnji, trgovina na malo na tezgama i na pijacama, računovodstveni i knjigovodstveni poslovi, kao i savetodavni poslovi u vezi sa porezom. Kada je reč o osnivanju preduzeća, tu je situacija nepromenjena, pa se, kao i do sada, najviše osnivaju trgovinske firme, zatim slede konsalting i menadžment poslovi, grubi građevinski radovi i specifični radovi niskogradnje, ostale poslovne aktivnosti, razvoj projekata o nekretninama, inženjering, restorani i na kraju prodaja motornih vozila... Podaci pokazuju i da je od 1. januara do 30. juna 2008. godine otvorena 23.321 preduzetnička radnja i 6.338 privrednih društava.

Najviše preduzetničkih radnji otvoreno je u Beogradu - 5.899, zatim slede Južnobački okrug - 2.058, Nišavski okrug - 1.167, Južnobanatski -1.058, Mačvanski - 946, Moravički - 728, Jablanički - 711, Kolubarski - 692, Podunavski - 620, Braničevski - 491, Pčinjski - 535.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.