Najveća vojna investicija: Komšije kupile oružje za 3,8 milijardi evra

Izvor: B92, 24.Apr.2023, 09:12

Najveća vojna investicija: Komšije kupile oružje za 3,8 milijardi evra

Ministarstvo odbrane Hrvatske (MORH) će u razdoblju od 2021. do 2026. godine kupiti naoružanja, municiju i opremu u vrednosti od 3,8 milijardi evra.

Kako piše Jutarnji list, manji deo toga su, u iznosu oko 223 miliona evra, donacije vojne pomoći Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije.

Reč je o najvećem izdvajanju za naoružavanje i opremanje vojske od Domovinskog rata.

S obzirom na količinu i raznovrsnost ugovorenih i planiranih nabavki, može >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se reći da se nikada nije kupovalo više naoružanja i opreme kao u ovih pet godina. U razdoblju od 2000. do 2020. godine nabavka novih vojnih sistema bila je više incident, nego praksa.

Za 180 miliona evra kupljeno je 126 oklopnih vozila Patria, 39 vojnih kamiona za 4,5 miliona...

Takođe im stiže 12 francuskih borbenih aviona rafal.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Hrvatska se naoružava: Najveće izdvajanje za opremanje vojske od Domovinskog rata

Izvor: Danas, 24.Apr.2023

Ministarstvo odbrane (MO) će u periodu 2021-2026 nabaviti naoružanje, municiju i opremu u vrednosti od 3,8 milijardi evra, piše Jutarnji list.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.