Najveća pozajmica Svetske banke za Koridor 10

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Jul.2009, 19:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najveća pozajmica Svetske banke za Koridor 10

BEOGRAD - Srbija će 388 miliona dolara kredita, koje je dobila od Svetske banke, moći da koristi od 1. septembra za izgradnju tri deonice puta na Koridoru 10, izjavio je minister za infrastrukturu Milutin Mrkonjić.

To je najveći kredit koji je svetska banka ikada dala Srbiji, što potvrđuje značaj autoputa na Koridoru 10.

Ministar Mrkonjić je takođe potvrdio da je država počela da isplaćuje 21 i po milijardu dinara duga putarima i dodao da to pitanje smatra rešenim.

On je najavio da će iduće sedmice sa hrvatskim kolegom potpisati sporazume koji će omogućiti da "Jat" ponovo leti za Dubrovnik od 20. jula.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Odobren kredit za Koridor 10

Izvor: B92, 09.Jul.2009, 19:30

Beograd -- Odbor izvršnih direktora Svetske banke odobrio je kredit od 388 miliona dolara Srbiji za projekat autoputa Koridor 10... U saopštenju predstavništva Svetske banke u Beogradu navodi se da će ovim kreditom, koji je najveći koji je ta međunarodna institucija ikad odobrila Srbiji, biti izgrađene...

Nastavak na B92...

U ponedjeljak sporazum o zajmu za Koridor 10

Izvor: Capital.ba, 10.Jul.2009

BEOGRAD, Predstavnici Srbije i Svjetske banke potpisaće u Beogradu u ponedeljak, 13. jula, Sporazum o zajmu ove banke za izgradnju autoputa Koridor 10. Biće potpisan i Sporazum o projektu između Svjetske banke i preduzeća Koridor 10 – najavljeno je iz Vlade Srbije. Svjetska banka je juče odobrila...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.