Najveća jahta na svetu: 32 luksuzna stana, prvi već prodati

Izvor: B92, 12.Avg.2021, 17:28

Najveća jahta na svetu: 32 luksuzna stana, prvi već prodati

Izgradnja najveće, jedinstvene na svetu - rezidencijalne jahte - sa 39 luksuzna stana je u toku.

Prvi stanovi već su prodati, saopštili su predstavnici norveške kompanije VARD.

"Somnio, što na latinskom znači 'sanjati', biće najveća jahta na svetu po dužini i zapremini, a vlasnicima stanova nudiće vrhunsku udobnost na moru i okeanu", rekao je kapetan Erik Brede, suosnivač kompanije Somnio koji je izrazio uverenje da će jahta sa svojim stanarima početi da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << krstari 2024. godine.

Rezidencije će biti na šest paluba, imaće privatni spoljni prostor, biblioteke, kuhinje a vlasnicima će biti na raspolaganju i usluga na najvišem nivou - onu sa sedam zvezdica, prenosi portal "Mansion global".

Početna cena stanova je od 9,5 miliona evra i prvi su već prodati, Plovidba na toj jahti nikada neće prestajati.

Jahta će svojim stanovnicima ponuditi pristup nekim od najboljih svetskih luka na Mediteranu, Pacifiku, ... uključujući i najveće gradove kao što je Njujork.

"Vlasnici stanova deliće zaista jedinstven način života na moru, sa posebno odabranom posadom i globalnim itinererom pažljivo odabranih destinacija koji se nikada ne završava", saopštili su iz kompanije VARD.

Sadržaji će uključivati vinski podrum od 10.000 boca i prostoriju za degustaciju, nekoliko restorana i barova, klub sa sadržajima za sportove na vodi, nekoliko bazena i salon u delu pramca posebno mesto kako bi ljudima dali "spektakularni" pogled na luke u koje jahta ulazi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.