Najveća hemijska kompanija na svetu odlučila: Idemo u Kinu

Izvor: B92, 29.Jul.2023, 08:11

Najveća hemijska kompanija na svetu odlučila: "Idemo u Kinu"

Najveća hemijska kompanija na svetu BASF očekuje zamašan rast svog poslovanja u Kini u kojoj sada ostvaruje 13 odsto svoje ukupne prodaje.

To otprilike odgovara udelu prihoda od poslovanja u Nemačkoj, rekao je izvršni direktor kompanije Martin Brudermiler za list Rajnpfalc od petka. Do 2030. BASF planira da prodaja u Kini dostigne 20 odsto.

"Poslovanje je veoma unosno. Rast tamošnjeg tržišta i sadašnji poslovi govore da će BASF više da profitira", rekao je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Brudermiler.

"Zato smo se, pored ostalog, i odlučili da ulažemo", dodao je.

Kina je najveće tržište hemije na svetu - čini polovinu globalnog.

"I dalje će da raste i to znatno jače nego u svim drugim regionima", naveo je Brudermiler. Za BASF su u Kini, dodao je, šanse su veće od rizika.

U južnoj kineskoj provinciji Guangdong BASF gradi novu ogromnu fabriku u koju će do 2030. uložiti oko 10 milijardi evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.