Najveća avio-kompanija države saopštila: Doći će do ukidanja letova

Izvor: B92, 11.Jul.2023, 09:20

Najveća avio-kompanija države saopštila: Doći će do ukidanja letova

Britanska avio-kompanija IziDžet (EasyJet) saopštila je da je ukinula dva odsto svojih letnjih letova.

Na taj korak odlučila se zbog zabrinutosti za funkcionisanje avio-saobraćaja tokom letnje sezone praznika i putovanja.

Ova odluka će uticati na 180.000 putnika, prenosi Rojters.

IziDžet je saopštio da ima dovoljno pilota i posade, ali da je zbog problema u avio-saobraćaju prinuđena da otkaže 1.700 letova, od ukupno 90.000 letova, koliko je bilo predviđeno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za ostatak jula i avgust.

Avio-kompanija će uglavnom otkazati letove iz svoje najveće baze na londonskom aerodromu Getvik. U saopštenju se dodaje da je 95 odsto pogođenih putnika već premešteno na alternativne letove.

IziDžet, najveća avio-kompanija u Velikoj Britaniji po broju putnika, dodala je da su ove promene neophodne da bi se izbegla otkazivanja letova u poslednjem trenutku koja bi bila skuplja i izazvala više neprijatnosti za putnike.

Evropski vazdušni prostor smanjen je zbog rata u Ukrajini, a poseban problem su kadrovske promene i nedostatak osoblja u nekim oblastima avio-saobraćaja kao što je kontrola letenja, dodaje britanska agencija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.