Najugroženije mahunarke, soja i pasulj

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jul.2015, 09:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najugroženije mahunarke, soja i pasulj

Svi usevi prolećne setve su, zbog visokih temperatura i izostanka padavina, ugroženi, posebno zelene mahunarke, soja, pasulj i krmne biljke, izjavio je danas profesor Poljoprivrednog fakulteta u Beogradu Đorđe Glamočlija.

Glamočlija je na TV Pink rekao da se jedino suncokret u svim područjima za sada dobro drži, a da voćarski zasadi imaju jači korenov sistem i da dublje prodiru u zemljište, gde mogu naći vodu.

Profesor Poljoprivrednog fakulteta u Beogradu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je preporučio da se površine pod kukuruzom, gde nema velikog prinosa, pokose i da se taj kukuruz iskoristi za pravljenje silaže i obezbeđivanje stočne hrane.

Glamočlija je podsetio da u proteklih već više od 10 godina padavine u toku leta, ali i u proleće i jesen, najčešće izostanu.

"Poljoprivredna proizvodnja u uslovima prirodnog vodnog režima praktično postaje vrlo nesigurna i pored primene različitih agrotehničkih mera kojima pokušavamo da ublažimo ovo stanje", istakao je Glamočlija.

Profesor Poljoprivrednog fakulteta u Beogradu smatra da suša ne mora da znači da će biti poskupljenja proizvoda, pogotovu u oblasti povrtarske proizvodnje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Poljoprivredna proizvodnja vrlo nesigurna"

Izvor: B92, 29.Jul.2015

Svi usevi prolećne setve su, zbog visokih temperatura i izostanka padavina, ugroženi, posebno zelene mahunarke, soja, pasulj i krmne biljke...Profesor Poljoprivrednog fakulteta u Beogradu Đorđe Glamočlija je rekao da se jedino suncokret u svim područjima za sada dobro drži, a da voćarski zasadi...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.