Najpozitivniji primer - smanjili zaposlene 30%, masu zarada 20%

Izvor: B92, 06.Mar.2018, 14:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Najpozitivniji primer - smanjili zaposlene 30%, masu zarada 20%"

Kopaonik -- Član Fiskalnog saveta Vladimir Vučković izjavio je da je teško izračunati koliko javna preduzeća u restrukturiranju zaista koštaju.

“Smanjen je direktan trošak i to je dobro, ali činjenica je da ta javna preduzeća u restrukturiranju ne plaćaju svoje obaveze, što je indirektan trošak, tako da je teško izračunati koliko ta preduzeća zaista koštaju”, kazao je Vučković na Kopaonik biznis forumu.

On je naveo da imamo i pozitivne primere, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ali da recimo Azotara Pančevo na primer iz godine u godinu duguje Srbijagasu i tako godišnje oko 2 milijarde duga samo za gas.

“Postoji svest o tome, i izgleda da će najveći broj tih preduzeća otići u stečaj. Mora da se konačno preseče posle 30 godina priča o tome”, rekao je Vučković.

Vučković je naveo da su Železnice Srbije najpozitivnini primer. “Sigurno da i tamo ima problema ali su rezultati za pohvalu. Smanjili broj zaposlenih 30 odsto, masu zarada 20 odsto”.

“Cilj reformi i jeste da se smanji višak tamo gde postoji i to preduzeće sada manje košta i ostalo je prostora za investicije. Tu imate vin-vin situaciju. Zatvorili su i više od 1.000 kilometara pruge koje su bile nerentabilne”, naveo je Vučković.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.