Najplaćeniji evropski premijeri

Izvor: S media, 05.Jan.2012, 14:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najplaćeniji evropski premijeri

Podaci su uzeti iz opšte uprave Evropskog parlamenta, i nude činjenice o tome koja je evropska zemlja najrasipnija i ne štedi kada je u pitanju plata premijera.

Crkva preuređena u stan (FOTO)

Kakvog pomoćnika traži Stiven Hoking

Zemlja koja surfuje na talasima krize

Često se u Srbiji spominje kako su naši političari i Vlada previše plaćeni, ali uvid u ovu listu govori da visoki položaji u evropskim državama i nisu >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << baš tako jeftiniji.

Tako se na prvom mestu našao holandski premijer Mark Rutte sa zavidnom platom od 135.000 dolara godišnje, a zadnje mesto je pripalo poljskom premijeru Donaldu Tasku sa platom od 33.000 dolara godišnje, saznaje Business.hr.

Iza njih su austrijski Werner Faymann (125.000 dolara) Angela Merkel (120.000 dolara), belgijski premijer Elio Di Rupo (120.000 dolara), francuski predsednik Nikola Sarkozi (115.000 dolara) i britanski premijer Dejvid Kameron (98.000 dolara).

foto:rnw.nl

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Najplaćeniji evropski premijeri

Izvor: Capital.ba, 05.Jan.2012

BEOGRAD, Istraživanje Business Insidera je otkrilo osnovne plate evropskih političara. Podaci su uzeti iz opšte uprave Evropskog parlamenta, i nude činjenice o tome koja je evropska zemlja najrasipnija i ne ..

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.