Najlepša novčanica na svetu, slažete li se?

Izvor: Mondo, 08.Apr.2018, 19:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najlepša novčanica na svetu, slažete li se?

Međunarodno društvo bankovnih novčanica (IBNS) proglasilo je novčanicu od 10 švajcarskih franaka najlepšom na svetu.

Novčanica od 10 franaka koju izrađuje Švajcarska nacionalna banka izabrana je za novčanicu godine u „oštroj konkurenciji kakva još nije viđena“, navodi se na sajtu IBNS-a, koje je organizovalo ovaj izbor.

Inače, IBNS je društvo koje okuplja kolekcionare i od 1961. godine „podstiče i promoviše“ proučavanje novčanica, dodeljujući >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << nagradu za novčanicu godine, prenosi Hina.

Drugo mesto iza 10 švajcarskih franaka zauzela je novčanica od 10 funti Škotske kraljevske banke sa slikom naučnice Meri Somervil sa šeširom, zatim slede svetlucavih kanadskih 10 dolara bledoljubičaste boje i sedam dolara ostrva Fidži, izdatih u čast sedmočlane ragbi ekipe koja je ovoj zemlji donela prvu olimpijsku medalju u istoriji.

Koja je novčanica vama najlepša?

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Najljepša novčanica na svijetu 10 švajcarskih franaka

Izvor: Capital.ba, 09.Apr.2018, 07:40

CIRIH, Međunarodno društvo bankarskih novčanica (IBNS) proglasilo je novčanicu od 10 švajcarskih franaka najljepšom na svijetu. Novčanica od 10 franaka koju izrađuje Švajcarska nacionalna banka izabrana je za novčanicu godine u „oštroj konkurenciji kakva još nije viđena“, navodi se na...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.