Najgori period za Boing u poslednjih 60 godina, isporučena samo četiri aviona tokom maja

Izvor: RTS, 10.Jun.2020, 06:09

Najgori period za "Boing" u poslednjih 60 godina, isporučena samo četiri aviona tokom maja

Kompanija "Boing" je isporučila samo četiri aviona tokom maja, što je za dva avioa manje nego u aprilu koji je bio najgori mesec za tu firmu u poslednjih šest decenija. Isoručeno je oko 87 odsto aviona manje nego u istom periodu prošle godine.
Isporuke su veoma važne za proizvođače aviona zbog toga što avio-kompanije plate veći deo cene u trenutku kada prime letelicu.

Takođe, prošlog meseca su otkazane narudžbine 18 aviona, uključujući >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i 14 modela "maks", koji je bio najprodavaniji avion "Boinga" pre dva velika udesa.
"Boing" je nastavio proizvodnju modela "maks" prošle nedelje i očekuje da će imati isporuke u trećem kvartalu.
Uprkos tome, mnoge lizing kompanije i avio-kompanije su otkazale narudžbine zbog pada indutrije uzrokovanog koronavirusom.
Prethodno je Rojters izvestio da je "Emirejts", jedna od najvećih kompanija, otpustila stotine pilota i hiljade kabinskog osoblja.
"Biong" ima devet novih porudžbina ali reč je o transportnim avionima, dok nema porudžbina za putničke letelice.
Mora se reći da lizing kompanije kontrolišu oko 40 globalnog tržišta aviona i da su one najveći kupci modela "maks".

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Najgori period u poslednjih 60 godina

Izvor: B92, 10.Jun.2020

Кompanija Boing je isporučila samo četiri aviona tokom maja, što je za dva avioa manje nego u aprilu koji je bio najgori mesec za firmu u poslednjih 6 decenija...Isoručeno je oko 87 odsto aviona manje nego u istom periodu prošle godine...Isporuke su veoma važne za proizvođače aviona zbog toga...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.