Najave pozitivne, ali...

Izvor: Beta, 07.Apr.2014, 15:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najave pozitivne, ali...

BEOGRAD, 8. aprila 2014. (Beta) - Predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije (SSSS) Ljubisav Orbović ocenio je u ponedeljak da je najava lidera naprednjaka Alekdandra Vučića o rasterećivanju javnog i jačanju privatnog sektora pozitivna, ali da nije jasno kako će to biti realizovano.

"Rešenje koje kandidat za premijera nudi rasterećivanjem javnih preduzeća i otvaranjem novih radnih mesta u privatnom sektoru vrlo je pozitivno i predstavlja suštinu onoga što bi trebalo da se >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << dešava. Nejasno je ko će i kako u privatnom sektoru otvarati ta radna mesta, koji su to poslovi na kojima će se raditi i na koji način i kojom brzinom će se to dešavati", rekao je Orbović agenciji Beta.

Savez samostalnih sindikata Srbije, kako je rekao Orbović, smatra da je neophodno pokrenuti privredu kako bi se omogućilo razvijanje malih i srednjih preduzeća.

"Mi kao sindikat smatramo da bi pokretanje preduzeća u restruktuiranju moglo da bude zamajac za otvaranje novih radnih mesta, novih poslova, kada je o malim i srednjim preduzećima reč. To bi moglo da dovede do zapošljavanja, odnosno prelaska radnika iz javnih preduzeća u privatni sektor", rekao je Orbović.

Savez samostalnih sindikata Srbije veruje, kako je rekao Orbović, da je put koji je Aleksandar Vučić najavio dobar, ali da je neophodno znati kojom će se brzinom i kojim sredstvima taj put ostvarivati.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Orbović: Sindikat pozdravlja Vučićeve namere

Izvor: RTS, 07.Apr.2014

Predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije Ljubisav Orbović ocenio je da je najava lidera naprednjaka Alekdandra Vučića o rasterećivanju javnog i jačanju privatnog sektora pozitivna, ali da nije jasno kako će to biti realizovano. ..Rešenje koje kandidat za premijera nudi rasterećivanjem javnih...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.