Izvor: B92, 30.Jan.2003, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najava za Majdanpek

Beograd -- Zbog teškog materijalnog položaja i u znak solidarnosti sa radnicima Topionice i Rafinacije, u četvrtak su protestni miting održali i majdanpečki rudari, prenosi dopisnik Radija B92 Dejan Radulović.

Više stotina rudara u organizaciji sindikata Nezavisnost pred zgradom Generalne direkcije, uputilo je otvoreno pismo na adresu Vlade Republike Srbije. Predrag Budimirović, predsednik sindikata Nezavisnost kaže: "Pitamo se da li će se uopšte neko nekad zapitati >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kako žive rudari Majdanpeka. Stalno slušamo priče kako će biti bolje i kako za nas pripremaju neke posebne zakone. Niko nije verovao više u to od majdanpečkih i borskih rudara, ali ni mi više ne verujemo u bajke".

Radnicima se potom obratio vršilac dužnosti direktora Rudnika bakra Majdanpek Vitomir Miladinović: "Vlada Republike Srbije se obavezala da će do 15. februara finansira kompletnu reprodukciju RTB-a i isplaćivati plate. Od 15. februara do 1. aprila mi smo dužni da izvezemo 900 tona bakra nemačkim partnerima i za to vreme bi trebalo da se naša proizvodnja digne. Što se tiče isplata, nju treba očekivati u petak, ili u subotu, znači 50% od novembarske zarade. Za ostale zarade bićete obavešteni kada ja budem imao informaciju", kazao je Miladinović.

Topioničari su i u četvrtak bili u protestnoj šetnji, što znači da štrajk u basenu i dalje traje.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.